Over ons

Welkom bij Velondo

Wie we zijn

😃 Opgericht in 1990 en sindsdien succesvol op de markt
📌 gevestigd en geworteld in Karlsruhe (Duitsland)

Onze kwaliteit

🛒 grote opslagruimte van meer dan 2.500m²
🔎 meer dan 100 kwaliteitsmerken in ons assortiment

Onze claim

📦 Eerlijke prijzen, deskundig advies, snelle levering
🚚 Meestal verzending binnen een paar uur

Hoe we werden wat we zijn

VELODROM werd in 1990 opgericht door drie "jonge wilden", allen gepassioneerde tweewielers. Tweewielers omdat hun liefde uitging naar alle tweewielers - fietsen en motoren waren hun leven, hoe slanker hoe beter. Onze eerste verkoopruimtes bevonden zich in het centrum van Karlsruhe. Het begon allemaal in 1990 op 160 vierkante meter verkoopruimte.

VELODROM heeft zich al snel buiten de stadsgrenzen gevestigd als een bekwaam en deskundig aanspreekpunt op het gebied van fietsen en exclusieve fietskleding. De klantenkring was eerder sportief, er kwamen ook alledaagse fietsers naar de winkel, maar zij vormden niet de belangrijkste klantenkring. Het werd al snel bekend dat we zelfs de meest ongewone wensen konden vervullen. In de "apotheek" - zoals de vaste klanten de VELODROM al snel liefkozend noemden - was eenvoudigweg alles te vinden wat het hart van een volbloed fietser begeerde:
 • Modieuze wielerkleding
 • Exclusieve racefietsen
 • Mountainbikes voor adrenalinejunkies
 • Handgemaakte carbon zadelpennen
 • Ultrastijve carbon aero-wielstellen
 • Fancy pedaalsystemen met carbon body en titanium as
 • en nog veel meer

Specialiseren of uitbreiden

Helaas kun je niet leven van sportieve ambitieuze fietsers en het vervullen van exclusieve klantenwensen alleen. Dit is zelfs moeilijk in een stad als Karlsruhe, waar steeds meer mensen overstappen van de auto op de fiets. "Specialiseren of uitbreiden" was dus de vraag. Wij hebben besloten uit te breiden om nieuwe klanten aan te trekken, waaronder gewone fietsers. Dus verhuisden we in 2004 naar de rand van de stad, naar de Neureuter Straße. Met 650 vierkante meter was de verkoopruimte meer dan vier keer zo groot en er waren eindelijk voldoende parkeerplaatsen voor de klanten voor het gebouw.

Nu kon de juiste fiets voor iedereen worden aangeboden:
 • Stadsfietsen en trekkingfietsen voor de alledaagse fietser
 • BMX- en crossmotoren voor kinderen en tieners
 • racefietsen, mountainbikes en crossfietsen voor de sportievere klantenkring, en
 • E-bikes en elektrische fietsen voor fietsers die de voorkeur geven aan trapondersteuning bij het fietsen.
Het assortiment wordt gecompleteerd door een groot assortiment fietskleding, fietsonderdelen, fietsaccessoires en outdoor- en lifestyleproducten.

Onze Velondo online winkel

Omdat we altijd met onze tijd willen meegaan, hebben we in 2013 onze Velondo online shop geopend. De sleutel tot ons succes? Eerlijke prijzen, deskundig advies en snelle levering. Zelfs als alles niet volgens plan verloopt, de klant misschien iets verkeerd heeft besteld of een ongebruikelijke oplossing voor zijn probleem zoekt, zorgen wij ervoor totdat hij tevreden is. We zijn snel gegroeid, maar één ding is niet veranderd: onze teamgeest. "Eén voor allen, allen voor één" dat is ons motto. Als iemand afwezig is, springt iedereen bij. Dit verbindt ons en maakt een krachtig team van een groep verschillende karakters.

Waar we ook trots op zijn

Wij gooien geretourneerde, gebruikte of beschadigde artikelen of fietsen niet weg, maar repareren en reinigen ze en bieden ze te koop aan op platforms voor gebruikte artikelen, zoals ons eigen platform Pricio.de. Op die manier verzetten we ons bewust tegen een wegwerpmentaliteit die vooral in de online retail wijdverbreid is. Bovendien recycleren wij onze kartonnen dozen en gebruiken wij ook dozen die wij van onze leveranciers hebben gekregen voor de verzending naar onze klanten.

We kijken uit naar uw boodschappen!

Hoe u ons kunt vinden:

Email: [email protected]